Osud je vůl,to jsem si všim. Ten si dělá věci podle sebe a nebere na nikoho ohled.

Stránka č. 229.....Hledání ztraceného času....

--------------------------------------------------------------

Každej z nás pokládá něco za ztrátu času. Děda v tom měl jasno.- Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to. Jen nevěděli že čas se dá i ztratit. Třeba, když se snaží někoho přesvěčit o pravdě, jenž je pojmem relativním. Nebo o zbytečnosti vedoucích. Mnohdy jsem seděl u stolu pokrytého ubrusem, na kterém včerejší a předvčerejší omáčky nakreslily mapy neznámých světů, a přemýšlel, proč je tolik vedoucích a tak málo vědoucích?
Jan Werich

Ono i v dnešním světě se toho mnoho nezměnilo, pořád někdo něco ví i když neví, ale snaží se přesvěčit své okolí, že není tak blbej a opravdu něco ví. Joo a na stránkách se potkáváme ze vším i s vedoucími, co vedou své voliče a neví kam, Tak vlastně zdání vedení k pravdě, je takové že si stojí na vedení, jenž není pod proudem-tedy naštěstí. Jinak by je to třáslo tak, jako záhoráka od svého vína ořešák zvaného a pak by se chytli ořecha, tak by na něm nezůstalo ani oříšku pro popelku, Nebo popelka měla svůj outfit v lískových oříšcích? Jo a taky najdeme kolem sebe i vědoucí, co něco umí, něco ví, někdy nepoví, ale ohromí člověka svým věděním. 

Tak takovej člověk to má těžké i když něco ví. Bud jej okradou, nebo zavřou. Nebo taky obojí. I myšlenky se dají ukrást, to věděl i Aristotelés, nejenom děda. Rozum se ukrást nedá, ale myšlenka vyslovená jo..... Osud je vůl,to jsem si všim. Ten si dělá věci podle sebe a nebere na nikoho ohled. A neztrácejte čas, aby jste jej pak nemuseli hledat a hledat ztracenej čas je marné, to je lepší si sednout na pívo a koukat kolem sebe? A dal si jednu plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji krásná dívka. Dal si druhou plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji překrásná dívka. Dal si třetí plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji dívka bohyně. S milým úsměvem. Poručil si čtvrtou, ale mladá, rozumná dívka mu to rozmluvila.
A třeba si sedne vedle vás i člověk moudrej. Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém. Ale taky pozor, jsi-li blbej nepij, projeví se to. A to by byla ztráta času....


RUBRIKY a MENU:

1968 ABBA Accordeon Afrika Agáta Aktuální info Alphaville Amerika Analogie Analýza Anděl Andrej Kiska Anna Kurnikova Anna Netrebko Atavismus b Bajka o mravenci a cikádě Básník zpěvák a genius doby Basshunter Blondie BonaFides Bonnie Tyler Boží Muka Brandi Carlile Brilianty Bylinky Cestování Cestování. Moře Cicero Cicero O stáří Civilizace czaktualne CZportal český folklor a tance Český rozhlas Člověk a Nemoc Debaty a názory Den boje za svobodu a demokracii Diamanty Dies irae Diktatura Diskuze Dobromysl obecná Dobrý vtip Domov Drahé kameny Drozd zpěvný Dvorak From the New World Dvořák Edith Piaf Eric Clapton Etické a humánní principy Evergreen Evropa Evropská unie Exekutor v česku Facebook Fauna Fejeton Forever Young Fotografie Gigliola Cinquetti Google Harlej Historie Hlad Hledání Hledání na internetu Homeless Horské panorama Houby Hroznové víno Humor Hypertense Christina Aquilera Imunita kojení a spánek internet Internetové smetiště internetové úložiště iROZHLAS.cz Islám Islámský stát Italie Izrael Jan Werich Jaro Kačaba Kaddafi Kamenný most Karel Kryl Kariera Káva kávovar Kelly Family KGB Killing Me Softly Klíště Kobane komentáře úvahy Komunitní sítě Koně Korsika Krakonoš Krokonoše Kuras La Marseillaise Láska Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Lékaři a vědci Les Léto Lyžování Máj Manipulace Marie Rottrová Markéta Šichtařová Martinské Holé Megan Fox Mince Mireille Mtahieu Mobbing Monitorovací přístroje Montgomery Jižní eskadrona Moonlight Shadow Moře Moudro Moudrost věků Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Názory Nemoci lidské News Novinky O dobrodiních O Honzovi O nejvyšším dobru a zlu O víře Ochratoxiny Osud Ovar Ovoce Peníze Petra Procházková Petrova Bouda Pirati.cz pirátství Pitná voda a jiné nápoje Placebo efekt Počasí Počítače Notebooky Podnikání Podzim Pohádka Pohádky Politika Pověz mi co jíš... Povodně Prezident Prodavač a zákazník Předjaří Přednosti stáří Příběhy Příroda Přítel rodiny Psychopatologie Psychózy Ptáci Radujme se Rady a tipy Relax Roberta Flack Rostou Rozmarýn Rumzeiss Rusko a zlo Rušičky Řecko Sametová revoluce Santorini Selský rozum Seneca Sestry Allanovy Smetana Socialismus Sociální sítě Sokrates Sonata Arctica Spánek Speed Rock Srdce ze skla Stoicismus Strach Suzi Quatro Svoboda Swing Symphony no. 9 Škola Šmejdi Švejk Tanky a Ukrajina Teen teen song's Tenis Tenkrát na východě Tenkrát na Západě Teroristé Terra incognita The Beach Boys The ultimate western Time in The West Tomáš Halík Trpajzlíci U řeky Učitel Události na internetu Události ve světě Ukrajina Urska Zolnir Slovenia Judo Úvod Úzkost Václav Havel Válka Vánoce Věda a svět Velký švýcarský salašnický pes Verše Vesele do života Videa Vitaminy Vlasta Burian Volkswagen WCstory When I Fall In Love Wimbledon Za vaši a naši svobodu Zahrady Základ poznání Základy retrosocializmu Zdraví a nemoc Ze smetiště internetu Zelené ZIMA Zimní sporty Zlato Zlato a investice Žáby Židovské Život na dlani Životospráva

Oblíbené příspěvky