Malinový dort |
Ingredience: 3 dílný piškotový korpus, 500 g malinového jogurtu, 1 kelímek kysané smetany, 2 kelímky smetany ke šlehání (400 ml), 2 ztužovače šlehačky, 2 vanilkové cukry, 1 a půl sáčku mleté bílé želatiny (14 g), 2 sáčky červené želatiny na polevu, 2 lžíce cukru, 700 g mražených malin
Jak na to: Ze šlehaček, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku.
Jogurtová hmota: jogurt smícháme s kysanou smetanou a 2 lžícemi cukru. Bílou mletou želatinu dáme do malého kastrůlku a přidáme 9 lžic studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Sundat z kamen a vmíchat několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), to vše pak přidat do zbylé jogurtové hmoty a zamíchat, nakonec přidat ušlehanou šlehačku a máme hotový krém.
*1. díl korpusu položit na podnos a okolo položit dortový kruh, korpus potřít krémem a poklást několika malinami a přiklopit.
*2. díl korpusu ten pouze potřít krémem a přiklopit 3.dílem korpusu, ten potřít krémem a na něj rozložit hustě po celé ploše maliny. Nakonec dort zaliji červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu. Dort nechat nejlépe ztuhnout přes noc.
Můžeme dort obměnit tím, že použijeme jahodový jogurt a čerstvé jahody; nebo ananasový jogurt a nakládaný ananas. Ta vůně a pohled i chuť, skvělý je jahodový nebo malinový.