Česká pirátská strana a názory okolo


Myšlenky jsou svobodné (=mají mít svobodu) Cicero. Tak má být svobodné i lidství (to je i projevy veselosti, radosti ze života, notování si písniček) Spotřební stádo žijící jen pro konzum to kazí a vytváří zlo (deprivanti, socky atd.) Manipulace s lidským vědomím, agresivita psychopatů (ideologie).

Svoboda je cennější než žlutavé zlato (Walther) Neustálý boj dobra se zlem. Jak volně se dýchalo v 60. tých letech. Taky ve světě vznikly perly mládí a svobody (Beatles aj.) Petr Novák, Matuška, Marie Rottrová, další... Janda Olympic už se jen vezli na prachy. Utíkat si zazpívat ke králi Miroslavovi jako švec v pohádce...svobodně? Nebo platit za všechno všude a nesmět si zanotovat (zapískat melodii?)

Česká pirátská strana je zaregistrována a chystá se do voleb

Praha 21. června 2009 - Tisková zpráva Přípravného výboru České pirátské strany
Ve středu 17. června 2009 zaregistrovalo ministerstvo vnitra České republiky pod číslem MV-39553-7/VS-2009 nový politický subjekt - Českou pirátskou stranu (oficiální zkratka ČPS).
Registrací strany byl završen necelé dva měsíce trvající proces jejího formování, proces, jehož motiv popsal zakladatel iniciativy Jiří Kadeřávek následovně: "Cítíme, že některé zájmové skupiny by Internet rádi proměnily na nástroj moci, konzumu a dohledu nad životem občana. My jej chceme zachovat jako nástroj vnější a vnitřní svobody, jako místo, ve kterém má člověk nárok jak na anonymitu, tak na soukromí, ve zkratce jako svobodný prostor. Jsme přesvědčeni, že pokud se nám to podaří na Internetu, pak udržení stejných hodnot v reálném světě bude o hodně snazší."
Výše uvedené věty shrnují hlavní programové cíle nové strany. Jsou jimi boj za svobodu šíření informací, za zachování soukromí a omezování dohledu a za liberalizaci autorského práva tak, aby odpovídalo nové realitě existence Internetu.
Posledním impulsem k založení České pirátské strany byl rozsudek švédského soudu nad vlastníky známého serveru The Pirate Bay (TPB), který byl jen dalším z řady pokusů atakujících samotnou liberální podstatu Internetu a neutralitu technologií. Strana se ideově hlásí ke švédské Piratpartiet, která vznikla právě v reakci na pronásledování TPB a obecně na protest proti omezování svobody na Internetu. Nečekaného úspěchu dosáhli švédští piráti začátkem června ve volbách do Evropského parlamentu, kam byl zvolen jejich místopředseda Christian Engström.
„Registrace je dalším krokem na cestě k úspěchu České pirátské strany v předčasných parlamentních volbách,“ komentuje člen přípravného výboru a kandidát na předsedu nové strany Kamil Horký. „Nyní nás čeká nábor prvních členů, ustavující fórum a vznik stranických struktur. Vzápětí začínáme pracovat na přípravě kandidátek.“
Ustavující forum České pirátské strany se uskuteční během posledního červnového víkendu. Přesné datum a místo konání bude oznámeno nejpozději ve čtvrtek 25. června 2009. Předsedkyně pražského přípravného výboru Anežka Bubeníčková dodává: „Dosažením registrace nekončí práce členů přípravného výboru. Teď je nutné rozšířit členskou základnu a připravit se na volby.“
„Nikdo, kdo nepostrádá nadšení pro naši věc a nechce stát bokem, se v našich řadách neztratí," uvádí brněnský předseda Jaroslav Kučera. K zapojení do České pirátské strany vyzývá i lídr z Olomouce Michal Zdražil: „Nyní máme možnost ukázat, že politika potřebuje zapálená srdce a že politici mohou být pro lidi i přínosem.“
Česká pirátská strana vzbudila od počátků silný zájem mezi veřejností a její účast v nadcházejících předčasných parlamentních volbách je očekávána s napětím. Průzkum agentury Network Media Service ukázal silnou podporu straně podobného typu jako je právě Česká pirátská strana. Čeští piráti se tak mohou stát černým koněm parlamentních voleb. ČPS proto vyzývá všechny své sympatizanty a příznivce, aby přispěli svými nápady, zkušenostmi i časem k šíření myšlenek nové, spontánně vzniklé politické síly.
Kontakty:
* Přípravný výbor České pirátské strany, info (zav) ceskapiratskastrana.cz
* Ondřej Profant, mluvčí přípravného výboru, ondrej.profant (zav) ceskapiratskastrana.cz, tel. 607580015
* Kamil Horký, člen přípravného výboru, kamil.horky (zav) ceskapiratskastrana.cz

RUBRIKY a MENU:

1968 ABBA Accordeon Afrika Agáta Aktuální info Alphaville Amerika Analogie Analýza Anděl Andrej Kiska Anna Kurnikova Anna Netrebko Atavismus b Bajka o mravenci a cikádě Básník zpěvák a genius doby Basshunter Blondie BonaFides Bonnie Tyler Boží Muka Brandi Carlile Brilianty Bylinky Cestování Cestování. Moře Cicero Cicero O stáří Civilizace czaktualne CZportal český folklor a tance Český rozhlas Člověk a Nemoc Debaty a názory Den boje za svobodu a demokracii Diamanty Dies irae Diktatura Diskuze Dobromysl obecná Dobrý vtip Domov Drahé kameny Drozd zpěvný Dvorak From the New World Dvořák Edith Piaf Eric Clapton Etické a humánní principy Evergreen Evropa Evropská unie Exekutor v česku Facebook Fauna Fejeton Forever Young Fotografie Gigliola Cinquetti Google Harlej Historie Hlad Hledání Hledání na internetu Homeless Horské panorama Houby Hroznové víno Humor Hypertense Christina Aquilera Imunita kojení a spánek internet Internetové smetiště internetové úložiště iROZHLAS.cz Islám Islámský stát Italie Izrael Jan Werich Jaro Kačaba Kaddafi Kamenný most Karel Kryl Kariera Káva kávovar Kelly Family KGB Killing Me Softly Klíště Kobane komentáře úvahy Komunitní sítě Koně Korsika Krakonoš Krokonoše Kuras La Marseillaise Láska Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Lékaři a vědci Les Léto Lyžování Máj Manipulace Marie Rottrová Markéta Šichtařová Martinské Holé Megan Fox Mince Mireille Mtahieu Mobbing Monitorovací přístroje Montgomery Jižní eskadrona Moonlight Shadow Moře Moudro Moudrost věků Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Názory Nemoci lidské News Novinky O dobrodiních O Honzovi O nejvyšším dobru a zlu O víře Ochratoxiny Osud Ovar Ovoce Peníze Petra Procházková Petrova Bouda Pirati.cz pirátství Pitná voda a jiné nápoje Placebo efekt Počasí Počítače Notebooky Podnikání Podzim Pohádka Pohádky Politika Pověz mi co jíš... Povodně Prezident Prodavač a zákazník Předjaří Přednosti stáří Příběhy Příroda Přítel rodiny Psychopatologie Psychózy Ptáci Radujme se Rady a tipy Relax Roberta Flack Rostou Rozmarýn Rumzeiss Rusko a zlo Rušičky Řecko Sametová revoluce Santorini Selský rozum Seneca Sestry Allanovy Smetana Socialismus Sociální sítě Sokrates Sonata Arctica Spánek Speed Rock Srdce ze skla Stoicismus Strach Suzi Quatro Svoboda Swing Symphony no. 9 Škola Šmejdi Švejk Tanky a Ukrajina Teen teen song's Tenis Tenkrát na východě Tenkrát na Západě Teroristé Terra incognita The Beach Boys The ultimate western Time in The West Tomáš Halík Trpajzlíci U řeky Učitel Události na internetu Události ve světě Ukrajina Urska Zolnir Slovenia Judo Úvod Úzkost Václav Havel Válka Vánoce Věda a svět Velký švýcarský salašnický pes Verše Vesele do života Videa Vitaminy Vlasta Burian Volkswagen WCstory When I Fall In Love Wimbledon Za vaši a naši svobodu Zahrady Základ poznání Základy retrosocializmu Zdraví a nemoc Ze smetiště internetu Zelené ZIMA Zimní sporty Zlato Zlato a investice Žáby Židovské Život na dlani Životospráva

Oblíbené příspěvky