Ukrajinská vláda aktivovala rozbušku a nikdo neví, kdy vybuchne

Ukrajinská vláda aktivovala rozbušku a nikdo neví, kdy vybuchne

Napadení novinářky
22. listopadu 2013 – ukrajinskému národu ukradli jeho sen. Prezident Janukovič nepodepsal asociační dohodu s Evropskou unií. Lidé vyšli do ulic. Tím odstartovali mírné protesty.
noc z 30. listopadu na 1. prosince – prezident Janukovič prolil krev mírně protestujících studentů. Hodně zraněných civilistů, okolo 40 zraněných novinářů. Ukrajina se probudila v Bělorusku.

1. prosince – krvavý střet demonstrujících občanů se speciálními jednotkami Berkut v Bankové ulici.
1. prosince – občané obsadili Kyjevskou radnici, Dům odborů a Dům svobody.
9. prosince – stržení sochy Lenina v centru Kyjeva
11. prosince – speciální jednotky Berkut se snažily rozehnat demonstraci na náměstí, hodně zraněných, mezi nimi i národní opoziční poslanci.
12. prosince – posílení občanských barikád
17. prosince – poslanci města Moskvy přišli s návrhem, aby se jedna z moskevských ulic jmenovala podle speciálních jednotek Berkut
17. prosince – Janukovič podepsal s Ruskem dohodu o uzavření euroasijské smlouvy. Podmínky smlouvy nejsou dodnes plně sděleny veřejnosti.
25. prosince – brutální napadení ukrajinské novinářky Taťány Čornovil
1. ledna 2014 – demonstrující občané v poklidu oslavili příchod nového roku na Majdanu
3. ledna – napadení opozičního poslance Andreje Illyenka a advokáta Kyzina
6. – 7. ledna – demonstrující občané oslavili pravoslavné Vánoce na Majdanu
10. ledna – tři občanští aktivisté z Vasilkova byli odsouzeni za podezření o pokus o svržení sochy Lenina – každý z nich odsouzen na 6 let vězení
10. ledna – protesty proti rozsudku – střet se speciálními jednotkami – hodně zraněných (vč. bývalého ministra vnitra Lucenka)
16. ledna – ukrajinský parlament nelegitimním hlasováním odsouhlasil rozpočet na rok 2014 a přijal „pendrekové zákony“
20. ledna – střet v ulici Hruševského – ze strany speciálních jednotek se používají granáty, vodní děla (i když je venku -10stupňů), Molotov koktejly, střílí se slepými náboji. Boje přetrvávají dodnes.
20. ledna – prezident Janukovič povolil speciálním jednotkám použití ostrých nábojů ve střetech s demonstranty

Stovky tisíc lidí ve dne i v noci již dva měsíce protestují na hlavním náměstí Kyjeva a po celé Ukrajině proti režimu prezidenta Janukoviče. Naše revoluce má jméno – Revoluce cti. Ukrajinský lid touží po demokracii, protože dnes v 21. století v našem civilizovaném a medializovaném světě v Ukrajině stále vládnou: represe (vč. „odstranění“ nepohodlných lidí), uvěznění, zkorumpovanost soudů, mafiánské praktiky klanu prezidenta Janukoviče, vládní provokace neznají meze, krvavý hon na občanské aktivisty, opoziční poslance, občany nesouhlasící s režimem. Svoboda slova je ve vážném ohrožení, novináři jsou sledováni a brutálně napadáni. Občané jsou také napadáni, zastrašováni a je jim vyhrožováno. Slíbené maratorium na nepoužití síly od prezidenta Janukoviče nikdy nevstoupilo v platnost.

Občané Ukrajiny se obracejí na zástupce evropských států a Ameriky s prosbou o zavedení sankcí proti prezidentovi Janukovičovi a jeho vládě.


Ivanka Illyenko

RUBRIKY a MENU:

1968 ABBA Accordeon Afrika Agáta Aktuální info Alphaville Amerika Analogie Analýza Anděl Andrej Kiska Anna Kurnikova Anna Netrebko Atavismus b Bajka o mravenci a cikádě Básník zpěvák a genius doby Basshunter Blondie BonaFides Bonnie Tyler Boží Muka Brandi Carlile Brilianty Bylinky Cestování Cestování. Moře Cicero Cicero O stáří Civilizace czaktualne CZportal český folklor a tance Český rozhlas Člověk a Nemoc Debaty a názory Den boje za svobodu a demokracii Diamanty Dies irae Diktatura Diskuze Dobromysl obecná Dobrý vtip Domov Drahé kameny Drozd zpěvný Dvorak From the New World Dvořák Edith Piaf Eric Clapton Etické a humánní principy Evergreen Evropa Evropská unie Exekutor v česku Facebook Fauna Fejeton Forever Young Fotografie Gigliola Cinquetti Google Harlej Historie Hlad Hledání Hledání na internetu Homeless Horské panorama Houby Hroznové víno Humor Hypertense Christina Aquilera Imunita kojení a spánek internet Internetové smetiště internetové úložiště iROZHLAS.cz Islám Islámský stát Italie Izrael Jan Werich Jaro Kačaba Kaddafi Kamenný most Karel Kryl Kariera Káva kávovar Kelly Family KGB Killing Me Softly Klíště Kobane komentáře úvahy Komunitní sítě Koně Korsika Krakonoš Krokonoše Kuras La Marseillaise Láska Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Lékaři a vědci Les Léto Lyžování Máj Manipulace Marie Rottrová Markéta Šichtařová Martinské Holé Megan Fox Mince Mireille Mtahieu Mobbing Monitorovací přístroje Montgomery Jižní eskadrona Moonlight Shadow Moře Moudro Moudrost věků Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Názory Nemoci lidské News Novinky O dobrodiních O Honzovi O nejvyšším dobru a zlu O víře Ochratoxiny Osud Ovar Ovoce Peníze Petra Procházková Petrova Bouda Pirati.cz pirátství Pitná voda a jiné nápoje Placebo efekt Počasí Počítače Notebooky Podnikání Podzim Pohádka Pohádky Politika Pověz mi co jíš... Povodně Prezident Prodavač a zákazník Předjaří Přednosti stáří Příběhy Příroda Přítel rodiny Psychopatologie Psychózy Ptáci Radujme se Rady a tipy Relax Roberta Flack Rostou Rozmarýn Rumzeiss Rusko a zlo Rušičky Řecko Sametová revoluce Santorini Selský rozum Seneca Sestry Allanovy Smetana Socialismus Sociální sítě Sokrates Sonata Arctica Spánek Speed Rock Srdce ze skla Stoicismus Strach Suzi Quatro Svoboda Swing Symphony no. 9 Škola Šmejdi Švejk Tanky a Ukrajina Teen teen song's Tenis Tenkrát na východě Tenkrát na Západě Teroristé Terra incognita The Beach Boys The ultimate western Time in The West Tomáš Halík Trpajzlíci U řeky Učitel Události na internetu Události ve světě Ukrajina Urska Zolnir Slovenia Judo Úvod Úzkost Václav Havel Válka Vánoce Věda a svět Velký švýcarský salašnický pes Verše Vesele do života Videa Vitaminy Vlasta Burian Volkswagen WCstory When I Fall In Love Wimbledon Za vaši a naši svobodu Zahrady Základ poznání Základy retrosocializmu Zdraví a nemoc Ze smetiště internetu Zelené ZIMA Zimní sporty Zlato Zlato a investice Žáby Židovské Život na dlani Životospráva

Oblíbené příspěvky